Lilyve Jewellery Metals - Hypoallergenic jewelry – LilyVe

Lilyves Metaller

Vi har noggrannt valt material för att minimera risken att utveckla hudreaktioner eller allergier mot metaller. Vi vill att ni ska må fantastiskt och se strålande ut.

Må fantastiskt och se strålande ut! Vi vill att alla ska kunna bära våra smycken även om din hud är känslig eller inte. LilyVe har varit ytterst noggrann med att använda material i våra smycken som minimerar riskerna för känslig hud eller allergiska reaktioner.

För att kunna erbjuda dig en tilltalande design samt också vara så allergivänlig som möjligt, har LilyVe valt att arbeta med titanium och kirurgiskt stål 316L. De delar av våra smycken som berör huden är endera i titanium eller kirurgiskt stål 316L. Örhängets stift, den delen av örhänget som går in i kroppen, är tillverkad av medicinsk titantium vilket är samma material som används för att tillverka medicinska implantat.

Titanium är ett mycket stelt och oflexibelt material och därav svårt att arbeta med i smyckesdesign. Vi har därför använt oss av kirurgiskt stål i vissa designer som är extremt svåra att tillverka i titanium. LilyVe anser att vi använder oss av den bästa kombinationen av design och olika materialegenskaper för att samtidigt kunna framhäva de positiva hälsoföredelarna med våra smycken.

Våra smycken är testade av RISE Research Institutes of Sweden AB för att fastställa metallsammansättning.

Tillbaka till toppen